Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
40 gram
Geroosterde-paprikasaus
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en broccoli. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoliblokjes en -roosjes 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de paprikasaus door de broccoli en krieltjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel broccoli en krieltjes over de borden. Leg de gebakken groenten en worstjes erbovenop. Verkruimel de witte kaas erover.