Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes
Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

met broccoli en witte kaas

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

2 piece

Chicken sausage

40 g

Roasted bell pepper sauce

½ piece

Red onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

100 g

Broccoli

½ piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories590 kcal
Energy (kJ)2469 kJ
Fat27 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate50 g
Sugar8 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein31 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en broccoli. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Koken
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoliblokjes en -roosjes 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Worstjes bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de paprikasaus door de broccoli en krieltjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel broccoli en krieltjes over de borden. Leg de gebakken groenten en worstjes erbovenop. Verkruimel de witte kaas erover.