Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Krieltjes met warme geitenkaassalade en venkel uit de oven

Met walnoten van onze notenboer Jan Gotjé

Van geitenkaas met koolrabi uit de oven lopen wij warm bij HelloFresh. Als je de zachte geitenkaas besprenkelt met honing ontstaat er een heerlijke friszoete smaak. Koolrabi komt uit Italië en eet je vast niet elke week. Kijk dan ook op ons blog als je op zoek bent naar tips hoe je dit het beste kunt snijden.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

1 tl

Gedroogde oregano

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Appel

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

⅕ stuk(s)

IJsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)706 kcal
Energie (kJ)2954 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de krieltjes.
2

Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes met de oregano, afgedekt, 25 – 30 minuten

Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern.
3

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Schil de koolrabi en snijd de koolrabi en de appel (jonagold) in blokjes van 1 cm.

4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie en bak de venkel en koolrabi 15 minuten in de oven.

Verdeel de honing over de groenten.
5

Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven. Verdeel de appel, geitenkaas, walnoten, 1 el balsamicoazijn per persoon en de honing over de groenten en bak nog 5 minuten in de oven.

6

Snijd ondertussen de ijsbergsla klein en meng de ijsbergsla in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de overige balsamicoazijn en peper en zout naar smaak.

Serveer met de gebakken krieltjes en salade.
7

Verdeel de groenten en met geitenkaas over de borden. Serveer met de gebakken krieltjes en salade.