Van geitenkaas met koolrabi uit de oven lopen wij warm bij HelloFresh. Als je de zachte geitenkaas besprenkelt met honing ontstaat er een heerlijke friszoete smaak. Koolrabi komt uit Italië en eet je vast niet elke week. Kijk dan ook op ons blog als je op zoek bent naar tips hoe je dit het beste kunt snijden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Krieltjes
1 tl
Gedroogde oregano
½ stuk(s)
Venkel
¼ stuk(s)
Koolrabi
½ stuk(s)
Appel
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
⅕ stuk(s)
IJsbergsla
1 el
Olijfolie
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Honing
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes met de oregano, afgedekt, 25 – 30 minuten
Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Schil de koolrabi en snijd de koolrabi en de appel (jonagold) in blokjes van 1 cm.
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie en bak de venkel en koolrabi 15 minuten in de oven.
Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven. Verdeel de appel, geitenkaas, walnoten, 1 el balsamicoazijn per persoon en de honing over de groenten en bak nog 5 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de ijsbergsla klein en meng de ijsbergsla in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de overige balsamicoazijn en peper en zout naar smaak.
Verdeel de groenten en met geitenkaas over de borden. Serveer met de gebakken krieltjes en salade.