Krieltjessalade met appel en geitenkaas, walnoten, honing en gemengde sla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met appel en geitenkaas, walnoten, honing en gemengde sla

Krieltjessalade met appel en geitenkaas, walnoten, honing en gemengde sla

We hopen dat de zon lekker schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, rijke geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte avondmaaltijd voor op een warme en zonnige dag.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

50 gram

Radicchio en romaine

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2929 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels9 g
Eiwitten17 g
Zout0.5 g

Instructies

Krieltjes snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in de pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd doormidden. Snijd grote krieltjes in kwarten.

Krieltjes koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, 12-15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Appel snijden
3

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de krieltjes, de radicchio- romaineslamelange, sjalot en appel toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel er de geitenkaas over. Bestrooi met de walnoten.