We hopen dat de zon lekker schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, rijke geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte avondmaaltijd voor op een warme en zonnige dag.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
¼ unit
Sjalot
½ unit
Appel
50 g
Radicchio en romaine
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in de pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd doormidden. Snijd grote krieltjes in kwarten.
Kook de krieltjes, afgedekt, 12-15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de krieltjes, de radicchio- romaineslamelange, sjalot en appel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel er de geitenkaas over. Bestrooi met de walnoten.