Wij hopen alvast dat de zon lekker schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, rijke geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte avondmaaltijd voor op een warme dag. De radicchio geeft de salade een mooie paarse kleur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
¼ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
50 gram
Gemengde sla
50 gram
Geitenkaas, geraspt
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de krieltjes met de radicchio-romaineslamelange, sjalot, appel en dressing.
Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.