Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Wij hopen alvast dat de zon lekker schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, rijke geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte avondmaaltijd voor op een warme dag. De radicchio geeft de salade een mooie paarse kleur.

Allergens:
Tree nuts
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

¼ unit

Sjalot

½ unit

Appel

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

50 g

Gemengde sla

50 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories665 kcal
Energy (kJ)2782 kJ
Fat36 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein17 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de appel in dunne partjes.
2

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.

Maak de dressing.
3

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de dressing over de salade.
4

Meng in een saladekom de krieltjes met de radicchio-romaineslamelange, sjalot, appel en dressing.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.