Deze rijke en smaakvolle maaltijdsalade met krieltjes is snel klaar, dus als je weinig tijd hebt, is dit het ideale gerecht. Je gar-neert het gerecht met geitenkaas en walnoten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Appel
50 stuk(s)
Radicchio en romaine
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de krieltjes met de romaine-radicchioslamelange, sjalot, appel en dressing.
Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.