Deze rijke en smaakvolle maaltijdsalade met krieltjes is snel klaar, dus als je weinig tijd hebt, is dit het ideale gerecht. Je gar-neert het gerecht met geitenkaas en walnoten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
½ unit
Sjalot
½ unit
Appel
50 unit
Radicchio en romaine
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de krieltjes met de romaine-radicchioslamelange, sjalot, appel en dressing.
Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.