Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Deze rijke en smaakvolle maaltijdsalade met krieltjes is snel klaar, dus als je weinig tijd hebt, is dit het ideale gerecht. Je gar-neert het gerecht met geitenkaas en walnoten.

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Sjalot

½ unit

Appel

50 unit

Radicchio en romaine

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2782 kJ
Calories665 kcal
Fat36 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein17 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

3

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een saladekom de krieltjes met de romaine-radicchioslamelange, sjalot, appel en dressing.

5

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel hierover de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.