Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Met gemengde sla en honing

We hopen dat de zon schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, romige geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte maaltijd voor op een warme, zonnige dag.

Labels:
Caloriebewust
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

50 gram

IJsbergsla en veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2402 kJ
Energie (kcal)574 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Krieltjes snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten

Krieltjes koken
2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sjalot en appel snijden
3

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en de honing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Salade mengen
5

Voeg de krieltjes, de ijsbergsla, veldsla & frisee, sjalot en appel toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.