Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Met gemengde sla en honing

We hopen dat de zon schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, romige geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte maaltijd voor op een warme, zonnige dag.

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

¼ unit

Sjalot

½ unit

Appel

50 g

IJsbergsla en veldsla

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2402 kJ
Calories574 kcal
Fat28 g
Saturated Fat9.4 g
Carbohydrate62 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8 g
Protein15 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten

Krieltjes koken
2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sjalot en appel snijden
3

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en de honing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Salade mengen
5

Voeg de krieltjes, de ijsbergsla, veldsla & frisee, sjalot en appel toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.