We hopen dat de zon schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, romige geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte maaltijd voor op een warme, zonnige dag.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
¼ unit
Sjalot
½ unit
Appel
50 g
IJsbergsla en veldsla
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten
Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en de honing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de krieltjes, de ijsbergsla, veldsla & frisee, sjalot en appel toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.