Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

40 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2628 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Kipfilet bakken
2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken.Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot, mais en reepjes kipfilet toe aan de kom met de dressing. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjessalade over de borden.