Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Allergens:
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

1 unit

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

40 g

Maïs in blik

½ unit

Sjalot

65 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Komkommer

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2628 kJ
Calories628 kcal
Fat34 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate51 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Kipfilet bakken
2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken.Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot, mais en reepjes kipfilet toe aan de kom met de dressing. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjessalade over de borden.