Krokant gebakken gnocchi met merguez
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Labels:
+ Gratis Storytel
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Mosterd
Selderij
Soja
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Mosterd, Selderij, Soja Kan bevatten Gluten, Eieren)

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

65 gram

Babyspinazie

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)924 kcal
Energie (kJ)3867 kJ
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten97.7 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten36.6 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de sjalot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

 

Saus maken
2
  • Snijd het vel van de rundermerguez open en knijp het vlees uit het vel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en voeg de sjalot, de knoflook en het worstvlees toe. Bak het vlees in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Gnocchi bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan met de worst en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruiden, babyspinazie en garnalen toe en laat het geheel 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om zodat ze de tijd krijgen om mooi te kleuren.

Serveren
4
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng de helft van de peterselie door de saus.
  • Verdeel de saus over diepe borden. Leg de gnocchi op de saus.
  • Garneer met de overige peterselie.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.