Krokante garnalen met kokosrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante garnalen met kokosrijst

Krokante garnalen met kokosrijst

met zoetzure komkommer en radijs

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ bosje(s)

Radijs

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse koriander

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)763 kcal
Energie (kJ)3192 kJ
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten96.3 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels5.8 g
Eiwitten23.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kokosmelk in een pan met deksel met per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet af en laat afgedekt verder garen. 

Zoetzure dressing maken
2

Snijd de limoen in 6 partjes en bewaar 1 partje per persoon apart. Knijp 2 partjes per persoon uit in een saladekom en meng met de suiker, wittewijnazijn, peper en zout tot een dressing. 

Zoetzuur maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de komkommer en radijs met de zoetzure dressing in de saladekom. Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor regelmatig om.

Garnalen bereiden
4

Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed zodat de garnalen rondom bedekt zijn (zie Tip). Bak de garnalen 12 – 14 minuten in de oven.

Tip: Bak het overige kokos-pankomengsel dat niet aan de garnalen blijft plakken mee en gebruik het als topping bij het serveren.

Koriander snijden
5

Snijd ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en het zoetzuur. Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de limoenpartjes. Strooi het achtergebleven kokos-pankomengsel over de rijst en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?