Krokante garnalen met kokosrijst
Krokante garnalen met kokosrijst

Krokante garnalen met kokosrijst

met zoetzure komkommer en radijs

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergens:
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 milliliters

Coconut milk

75 g

White long grain rice

½ piece

Lime

½ piece

[Persian] cucumber

½ bunch

Radish

10 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

5 g

Fresh coriander

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories763 kcal
Energy (kJ)3192 kJ
Fat30.1 g
Saturated Fat15.6 g
Carbohydrate96.3 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein23.5 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel

Cooking Steps

Rijst koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kokosmelk in een pan met deksel met per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet af en laat afgedekt verder garen. 

Zoetzure dressing maken
2

Snijd de limoen in 6 partjes en bewaar 1 partje per persoon apart. Knijp 2 partjes per persoon uit in een saladekom en meng met de suiker, wittewijnazijn, peper en zout tot een dressing. 

Zoetzuur maken
3

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng de komkommer en radijs met de zoetzure dressing in de saladekom. Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor regelmatig om.

Garnalen bereiden
4

Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed zodat de garnalen rondom bedekt zijn (zie Tip). Bak de garnalen 12 – 14 minuten in de oven.

Tip: Bak het overige kokos-pankomengsel dat niet aan de garnalen blijft plakken mee en gebruik het als topping bij het serveren.

Koriander snijden
5

Snijd ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en het zoetzuur. Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de limoenpartjes. Strooi het achtergebleven kokos-pankomengsel over de rijst en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?