Deze week geniet je van een vegetarische schnitzel, maar dan op een broodje. De burger top je af met gekaramelliseerde ui en een honing-mosterdsaus. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
20 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Ui
⅓ head
IJsbergsla
¾ el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Wittewijnazijn
¼ el
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla fijn voor in de salade.
Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng in een saladekom per persoon: 3/4 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel en fijngesneden sla met de dressing in de saladekom.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Snijd de hamburgerbol open. Besmeer de burger met de honing-mosterdsaus. Leg de achtergehouden slablaadjes en de vegetarische schnitzel erop. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en krieltjes ernaast.