Deze week geniet je van een vegetarische schnitzel, maar dan op een broodje. De burger top je af met gekaramelliseerde ui en een honing-mosterdsaus. Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
1 piece
Vegetarian schnitzel
(Contains Egg, Soy, Wheat)
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)
20 g
Honey-mustard dressing
(Contains Mustard)
½ piece
Apple
½ piece
Onion
⅓ head
Iceberg lettuce
¾ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
¼ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla fijn voor in de salade.
Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 el suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng in een saladekom per persoon: 3/4 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel en fijngesneden sla met de dressing in de saladekom.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Snijd de hamburgerbol open. Besmeer de burger met de honing-mosterdsaus. Leg de achtergehouden slablaadjes en de vegetarische schnitzel erop. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en krieltjes ernaast.