Voordat je de vis in de oven zet, voorzie je hem van een krokant jasje van havermout en citroen. Het is heel makkelijk, maar maakt echt het verschil en het ziet er bovendien spectaculair uit!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Citroen
10 gram
Havermout
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
250 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
25 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken.
Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in partjes. Meng in een kom 1 tl citroenrasp per persoon, de havermout, de helft van de knoflook en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolvisfilet op een bakplaat met bakpapier en verdeel het havermoutmengsel over de vis. Druk het korstje licht aan. Bak de vis 10 – 12 minuten in de oven, of tot hij gaar is.
Kook ondertussen de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel de gnocchi onder koud water. Doe de gnocchi terug in de pan en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en de overige knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de gnocchi toe en verhit, al roerend, nog 1 minuut.
Haal de pan van het vuur en roer de groene pesto door de gnocchi en de courgette.
Verdeel de gnocchi over de borden en leg op ieder bord een stuk vis. Serveer met een partje citroen.