Kruidig kipgehaktbrood met gele curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidig kipgehaktbrood met gele curry

Kruidig kipgehaktbrood met gele curry

met udonnoedels, kokosmelk en limoen

Misschien ken je de meatloaf vooral als een Amerikaans iets, maar dit is dus niet het geval. Hij komt oorspronkelijk uit wat wij nu West-Europa noemen, namelijk rondom Duitsland en Scandinavië!

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Limoen

80 ml

Kokosmelk

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Gekruid Oranjehoen kipgehakt

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water voor saus

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2927 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels10.2 g
Eiwitten28.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Ovenschaal
Kleine kom
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt, de panko en de helft van: de gomasio, sojasaus, de het witte gedeelte van de lente-ui, gemberpuree, rode peper en knoflook. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.

Gehaktbrood bakken
2

Meng in een kleine kom 1/3 van de zonnebloemolie met de helft van de wittewijnazijn en de zoete Aziatische saus. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het gehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of tot het gaar is.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de wortel in halve plakken en de paprika in reepjes. Snijd de limoen in partjes.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.

Groenten bakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en wortel toe en bak 2 - 3 minuten.

Saus maken
5

Blus af met de aangegeven hoeveelheid water en de overige wittewijnazijn. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten inkoken. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Garneer het gehaktbrood met het groene gedeelte van de bosui en de overige gomasio. Snijd het gehaktbrood in plakken. Verdeel de curry en noedels over diepe borden en serveer met de gehaktbroodplakjes en de overige limoenpartjes.