Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Gele paprika

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Bosui

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

¾ stuk(s)

Appel

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 bosje(s)

Verse citroenmelisse

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3586 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers21 g
Vezels17 g
Eiwitten29 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

couscous
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.

appel
3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.

roeren
4

Voeg de groenten, de appel, de lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

olie
5

Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.