Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas
Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ unit

Gele paprika

1.5 unit

Pruimtomaat

2 unit

Bosui

20 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

¾ unit

Appel

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1 bunch

Verse citroenmelisse

½ unit

Limoen

75 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3586 kJ
Calories857 kcal
Fat44 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate82 g
Sugar21 g
Dietary Fiber17 g
Protein29 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl

Cooking Steps

couscous
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.

appel
3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.

roeren
4

Voeg de groenten, de appel, de lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

olie
5

Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.