Atjar wordt veel gebruikt in de Indonesische, Indische en Maleisische keuken en heeft een zure smaak. Volgens de moderne Indonesishe spelling wordt het als acar in plaats van atjar geschreven. Atjar dankt zijn zure smaak aan de azijn. Deze atjar bevat groenten zoals wittekool, augurk, ui, wortel en paprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Pandanrijst
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Chinese kool
1 stuk(s)
Tomaat
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
20 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
3 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
35 gram
Atjar
(Bevat Mosterd, Sulfiet)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 12 minuten. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en currykruiden toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 3 minuten.
Hak de cashewnoten en koriander fijn. Voeg de rijst en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de helft van de koriander toe.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige cashewnoten en koriander. Serveer met het spiegelei en de atjar.