Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

De rijst wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen

Atjar wordt veel gebruikt in de Indonesische, Indische en Maleisische keuken en heeft een zure smaak. Volgens de moderne Indonesishe spelling wordt het als acar in plaats van atjar geschreven. Atjar dankt zijn zure smaak aan de azijn. Deze atjar bevat groenten zoals wittekool, augurk, ui, wortel en paprika.

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Pinda's
Noten
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Chinese kool

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

35 gram

Atjar

(Bevat Mosterd, Sulfiet)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 12 minuten. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

Snijd de Chinese kool
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.

Roerbak op hoog vuur
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en currykruiden toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 3 minuten.

4

Hak de cashewnoten en koriander fijn. Voeg de rijst en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de helft van de koriander toe.

Bak een spiegelei
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd met het spiegelei
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige cashewnoten en koriander. Serveer met het spiegelei en de atjar.