Kruidige kipkerrie met piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige kipkerrie met piccalilly

Kruidige kipkerrie met piccalilly

met aardappelen en sperziebonen

Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Half kruimige aardappelen

150 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Kippendijfilet

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

25 gram

Piccalilly

(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gemalen korianderzaad

½ tl

Gemalen komijnzaad

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2711 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers5 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Meng in een kom de kippendijfilet met de picallily en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl kerriepoeder. Meng goed en breng op smaak met zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 1 1/2 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Kook de aardappelen en sperziebonen
2

Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna samen af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan op middellaag vuur. Bak de kippendijfilet met de marinade in 10 - 12 minuten gaar. Neem de kip uit de pan zodra deze gaar is. Voeg 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en meng met de achtergebleven marinade tot een jus. Laat 2 minuten indikken op middelhoog vuur.

Bak de ui en kruiden
4

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el boter per persoon in een hapjespan op middellaag vuur. Bak de ui, knoflook en het gemalen koriander- en komijnzaad 3 - 4 minuten aan.

Aardappel bakken
5

Voeg de aardappelen en sperziebonen toe aan de ui met kruiden. Schep goed om en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden. Schep de kippendijfilet ernaast en besprenkel met de kerrie-jus.