Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Half kruimige aardappelen
150 g
Sperziebonen
2 unit
Kippendijfilet
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
25 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ teaspoon
Gemalen korianderzaad
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Meng in een kom de kippendijfilet met de picallily en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl kerriepoeder. Meng goed en breng op smaak met zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 1 1/2 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna samen af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan op middellaag vuur. Bak de kippendijfilet met de marinade in 10 - 12 minuten gaar. Neem de kip uit de pan zodra deze gaar is. Voeg 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en meng met de achtergebleven marinade tot een jus. Laat 2 minuten indikken op middelhoog vuur.
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el boter per persoon in een hapjespan op middellaag vuur. Bak de ui, knoflook en het gemalen koriander- en komijnzaad 3 - 4 minuten aan.
Voeg de aardappelen en sperziebonen toe aan de ui met kruiden. Schep goed om en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden. Schep de kippendijfilet ernaast en besprenkel met de kerrie-jus.