Kruidige kipkerrie met piccalilly
Kruidige kipkerrie met piccalilly

Kruidige kipkerrie met piccalilly

met aardappelen en sperziebonen

Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Half kruimige aardappelen

150 g

Sperziebonen

2 unit

Kippendijfilet

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

25 g

Piccalilly

(Contains Gluten, Soy, Mustard)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ teaspoon

Gemalen korianderzaad

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2711 kJ
Calories648 kcal
Fat29 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate61 g
Sugar5 g
Dietary Fiber12 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Meng in een kom de kippendijfilet met de picallily en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl kerriepoeder. Meng goed en breng op smaak met zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 1 1/2 - 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Kook de aardappelen en sperziebonen
2

Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 6 - 8 minuten mee met de aardappelen. Giet daarna samen af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan op middellaag vuur. Bak de kippendijfilet met de marinade in 10 - 12 minuten gaar. Neem de kip uit de pan zodra deze gaar is. Voeg 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en meng met de achtergebleven marinade tot een jus. Laat 2 minuten indikken op middelhoog vuur.

Bak de ui en kruiden
4

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el boter per persoon in een hapjespan op middellaag vuur. Bak de ui, knoflook en het gemalen koriander- en komijnzaad 3 - 4 minuten aan.

Aardappel bakken
5

Voeg de aardappelen en sperziebonen toe aan de ui met kruiden. Schep goed om en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden. Schep de kippendijfilet ernaast en besprenkel met de kerrie-jus.