Kruidige kippensoep met citroengras en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige kippensoep met citroengras en rijst

Kruidige kippensoep met citroengras en rijst

geïnspireerd op Surinaamse saoto

De Surinaamse keuken is een smeltkroes van culturen. Zo ook saoto: een oorspronkelijk Indonesisch gerecht (soto ayam) met de karakteristieke smaken van citroengras en laos.

Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendij met bot

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

2 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Vers citroengras

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gedroogde laos

45 gram

Surinaamse rijst

1 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

500 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)252 kcal
Energie (kJ)1055 kJ
Vetten15.7 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten21 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels5.2 g
Eiwitten4.3 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Schuimspaan
Pan met deksel
Diep bord
Kleine kom

Instructies

Kip aanbakken
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote soeppan met deksel op middelhoog vuur. Besmeer intussen de kippendij met de javaanse wokpasta. Bak de kippendij in 4-5 minuten rondom bruin en haal uit de pan, de kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Smaakmakers fruiten
2

Snijd intussen de gember in plakjes. Kneus het citroengras. Halveer de knoflookteen. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gember, citroengras, knoflook, ui, rode peper en 1tl laos per persoon toe en fruit 5-6 minuten.

Soep koken
3

Voeg de bouillon toe aan de pan, samen met de kippendij. Breng het geheel, afgedekt, aan de kook. Kook de soep 20-25 minuten.

Rijst en eieren koken
4

Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst en de eieren. Kook de rijst afgedekt 10-12 minuten. Was de eieren en kook ze 10 minuten mee met de rijst. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af on der koud water. Giet de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.

Garnering
5

Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom of diep bord de wortel door de rijst. Snijd de bladpeterselie grof en leg deze in een kleine kom. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Leg de partjes ei in een kleine kom. Leg de tauge in een kleine kom. Haal de kippendij met een schuimspaan uit de soep en pluk het vlees los van het bot, leg het vlees terug in de soep.

Serveren
6

Schep de soep in kommen of diepe borden. (zie Tip) Serveer de kommetjes met ei, peterselie, rijst en tauge erbij. Garneer de soep naar smaak.

Tip: Verwijder de stukjes gember, knoflook en citroengras.