Kruidige kippensoep met citroengras en rijst
Kruidige kippensoep met citroengras en rijst

Kruidige kippensoep met citroengras en rijst

geïnspireerd op Surinaamse saoto

De Surinaamse keuken is een smeltkroes van culturen. Zo ook saoto: een oorspronkelijk Indonesisch gerecht (soto ayam) met de karakteristieke smaken van citroengras en laos.

Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bone-in chicken thigh

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

2 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Fresh lemongrass

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

⅓ sachet(s)

Dried galangal

45 g

Surinamese rice

1 piece

Egg

½ piece

Carrot

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

25 g

Beansprouts

Not included in your delivery

500 milliliters

Low sodium chicken stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories252 kcal
Energy (kJ)1055 kJ
Fat15.7 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate21 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber5.2 g
Protein4.3 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Slotted Spoon
Pan with Lid
Deep Plate
Small Bowl

Cooking Steps

Kip aanbakken
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote soeppan met deksel op middelhoog vuur. Besmeer intussen de kippendij met de javaanse wokpasta. Bak de kippendij in 4-5 minuten rondom bruin en haal uit de pan, de kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Smaakmakers fruiten
2

Snijd intussen de gember in plakjes. Kneus het citroengras. Halveer de knoflookteen. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gember, citroengras, knoflook, ui, rode peper en 1tl laos per persoon toe en fruit 5-6 minuten.

Soep koken
3

Voeg de bouillon toe aan de pan, samen met de kippendij. Breng het geheel, afgedekt, aan de kook. Kook de soep 20-25 minuten.

Rijst en eieren koken
4

Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst en de eieren. Kook de rijst afgedekt 10-12 minuten. Was de eieren en kook ze 10 minuten mee met de rijst. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af on der koud water. Giet de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.

Garnering
5

Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom of diep bord de wortel door de rijst. Snijd de bladpeterselie grof en leg deze in een kleine kom. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Leg de partjes ei in een kleine kom. Leg de tauge in een kleine kom. Haal de kippendij met een schuimspaan uit de soep en pluk het vlees los van het bot, leg het vlees terug in de soep.

Serveren
6

Schep de soep in kommen of diepe borden. (zie Tip) Serveer de kommetjes met ei, peterselie, rijst en tauge erbij. Garneer de soep naar smaak.

Tip: Verwijder de stukjes gember, knoflook en citroengras.