De Surinaamse keuken is een smeltkroes van culturen. Zo ook saoto: een oorspronkelijk Indonesisch gerecht (soto ayam) met de karakteristieke smaken van citroengras en laos.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Bone-in chicken thigh
½ sachet(s)
Javanese wok paste
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
2 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Fresh lemongrass
1 piece
Garlic
1 piece
Onion
¼ piece
Red chili pepper
⅓ sachet(s)
Dried galangal
45 g
Surinamese rice
1 piece
Egg
½ piece
Carrot
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
25 g
Beansprouts
500 milliliters
Low sodium chicken stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sunflower oil
Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote soeppan met deksel op middelhoog vuur. Besmeer intussen de kippendij met de javaanse wokpasta. Bak de kippendij in 4-5 minuten rondom bruin en haal uit de pan, de kip hoeft nog niet gaar te zijn.
Snijd intussen de gember in plakjes. Kneus het citroengras. Halveer de knoflookteen. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gember, citroengras, knoflook, ui, rode peper en 1tl laos per persoon toe en fruit 5-6 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de pan, samen met de kippendij. Breng het geheel, afgedekt, aan de kook. Kook de soep 20-25 minuten.
Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst en de eieren. Kook de rijst afgedekt 10-12 minuten. Was de eieren en kook ze 10 minuten mee met de rijst. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af on der koud water. Giet de rijst af en laat zonder deksel uitstomen.
Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom of diep bord de wortel door de rijst. Snijd de bladpeterselie grof en leg deze in een kleine kom. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Leg de partjes ei in een kleine kom. Leg de tauge in een kleine kom. Haal de kippendij met een schuimspaan uit de soep en pluk het vlees los van het bot, leg het vlees terug in de soep.
Schep de soep in kommen of diepe borden. (zie Tip) Serveer de kommetjes met ei, peterselie, rijst en tauge erbij. Garneer de soep naar smaak.
Tip: Verwijder de stukjes gember, knoflook en citroengras.