Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Lekker fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Supermakkelijk om klaar te maken, weinig afwas en heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. Een echt lentegerecht! In de zomer ook lekker als salade bij de BBQ.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Bosui
½ stuk(s)
Appel
3 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de warme bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de paprika en pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein. Hak de koriander en munt fijn. Voeg alles toe aan de couscous, maar houd wat munt en koriander apart.
Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.
Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt.