Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Lekker fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Supermakkelijk om klaar te maken, weinig afwas en heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. Een echt lentegerecht! In de zomer ook lekker als salade bij de BBQ.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
½ unit
Gele paprika
1 unit
Pruimtomaat
2 unit
Bosui
½ unit
Appel
3 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
4 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
¼ unit
Limoen
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de warme bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de paprika en pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein. Hak de koriander en munt fijn. Voeg alles toe aan de couscous, maar houd wat munt en koriander apart.
Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.
Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt.