Kruidige lentetabouleh
Kruidige lentetabouleh

Kruidige lentetabouleh

Met appel en geitenkaas

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Lekker fris dankzij de limoen, verse munt en verse koriander. Supermakkelijk om klaar te maken, weinig afwas en heerlijk dankzij de hemelse combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. Een echt lentegerecht! In de zomer ook lekker als salade bij de BBQ.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ unit

Gele paprika

1 unit

Pruimtomaat

2 unit

Bosui

½ unit

Appel

3 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories619 kcal
Energy (kJ)2590 kJ
Fat25 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate76 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein20 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Grater

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de warme bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Snijd de tomaten.
2

Snijd ondertussen de paprika en pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Verwijder het klokhuis van de appel (elstar) en snijd klein. Hak de koriander en munt fijn. Voeg alles toe aan de couscous, maar houd wat munt en koriander apart.

Voeg limoensap toe.
3

Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Voeg de extra vierge olijfolie, een ½ el limoensap per persoon en een ½ tl limoenrasp per persoon toe aan de tabouleh en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra limoensap.

4

Verdeel de tabouleh over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de overige koriander en munt.