Een voedzame linzenschotel geïnspireerd op het traditionele Griekse recept moussaka met vegan Rul Gehackt van de Vegetarische Slager.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
¼ blik(ken)
Linzen
¼ stuk(s)
Ui
⅓ stuk(s)
Wortel
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
75 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Verdeel de aubergineblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 17 - 20 minuten in de oven.
Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 cm (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 3 - 5 minuten.
Tip: Snijd de blokjes niet te grof, anders garen ze niet snel genoeg.
Voeg het vegan gehakt, de Midden-Oosterse kruidenmix en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
Giet de linzen af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de tomatenblokjes en linzen toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de saus 3 - 4 minuten op laag vuur.
Schep een laagje saus op de bodem van een ovenschaal en bedek de saus met de helft van de aubergineblokjes. Verdeel de saus over de laag met aubergineblokjes. Leg de overige aubergineblokjes bovenop de saus. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergine. Breng op smaak met peper en garneer met de geraspte kaas. Bak de schotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de korst goudbruin kleurt.
Verdeel de linzenschotel over de borden.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.