De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine kruimels; ook wel bloemkoolrijst genoemd. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar zorgt ook voor een lichtere structuur. Handig voor wie geen groente lust, want deze witte bloemkool is nu volledig verstopt tussen de rijstkorrels. Je garneert de nasi met daikon cress: een kiemplantje met een uitgepsroken smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
150 gram
Bloemkool
100 gram
Kippendijstukjes
75 gram
Peen
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 el
Daikoncress
175 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Ketjap manis
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool tot kruimels en de stam in even kleine stukjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kippendijstukjes, knoflook en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de peen, komijn en currykruiden toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bloemkool, gekookte rijst, vissaus en ketjap toe en roerbak 5 minuten.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de nasi over de borden. Knip de cress los en garneer hiermee de maaltijd. Serveer de nasi met het spiegelei.