Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Bosui
½ zakje(s)
Groene currykruiden
85 gram
Parelcouscous
125 gram
Rode cherrytomaten
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Mix van ui en knoflook
90 gram
Garnalen
20 gram
Rucola
½ zakje(s)
Pesto-vinaigrette
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
Voeg 200 ml kokend water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe in een pan met deksel. Laat de parelcouscous 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig. Smelt per persoon 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan. Snijd ondertussen de gehele bosui in grove ringen, bewaar een klein groene gedeelte apart ter garnering. Bak de bosui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg dit vervolgens toe aan de parelcouscous en kook nog 8 - 9 minuten mee.
Tip: Extra snel? Kook het water alvast in de waterkoker en snijd de bosui samen in grove ringen ipv 1 voor 1.
Halveer de cherrytomaten. Snijd de citroen in partjes. Hak de achter gehouden bosui fijn voor de garnering.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.
Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten, peper en zout toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de garnalen bij de cherrytomaten en bak nog 1 - 2 minuten op middelhoogvuur.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de parelcouscous over de borden. Verdeel de rucola over de parelcouscous. Schep de cherrytomaten en garnalen erop en besprenkel met de pesto-vinaigrette. Knijp een partje citroen uit over het geheel naar smaak en garneer met de fijn gehakte bosui.