Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
75 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladselderij
(Bevat Selderij)
110 gram
Kipgehakt met Oosterse kruiden
2 stuk(s)
Kruidige wrap
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
1.5 el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Voeg toe aan de kom. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af boven een vergiet. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de bladselderij grof.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak 4 minuten mee. Meng de tomatenblokjes en de bladselderij door het gehakt en verwarm nog 3 minuten. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Voeg de sperziebonen en 1/2 zakje ketjap per persoon toe aan de koekenpan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe en bak mee met de sperziebonen.
Vul de kruidige wraps met het gehakt-groentemengsel. Garneer met de zoetzure komkommer en rol de wraps op.