Kruidige wrap met kipgehakt en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige wrap met kipgehakt en sperziebonen

Kruidige wrap met kipgehakt en sperziebonen

met zoetzure komkommer

Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

2 stuk(s)

Kruidige wrap

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2657 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers24 g
Vezels5.6 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Zoetzure komkommer maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Voeg toe aan de kom. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Sperziebonen koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af boven een vergiet. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de bladselderij grof.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Vulling bereiden
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak 4 minuten mee. Meng de tomatenblokjes en de bladselderij door het gehakt en verwarm nog 3 minuten. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Voeg de sperziebonen en 1/2 zakje ketjap per persoon toe aan de koekenpan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe en bak mee met de sperziebonen.

Serveren
4

Vul de kruidige wraps met het gehakt-groentemengsel. Garneer met de zoetzure komkommer en rol de wraps op.