Kruidige wrap met kipgehakt en sperziebonen
Kruidige wrap met kipgehakt en sperziebonen

Kruidige wrap met kipgehakt en sperziebonen

met zoetzure komkommer

Sperzieboon - naar welke andere groente verwijst de naam van deze boon? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Family
Allergens:
Celery
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

[Persian] cucumber

75 g

Green beans

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

1 piece

Tomato

2.5 g

Fresh celery leaves

(Contains Celery)

110 g

Chicken mince with Indonesian spices

2 piece

Herbed tortilla wrap

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories635 kcal
Energy (kJ)2657 kJ
Fat25 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate71 g
Sugar24 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Colander
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Zoetzure komkommer maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Voeg toe aan de kom. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Sperziebonen koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af boven een vergiet. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de bladselderij grof.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Vulling bereiden
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak 4 minuten mee. Meng de tomatenblokjes en de bladselderij door het gehakt en verwarm nog 3 minuten. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Voeg de sperziebonen en 1/2 zakje ketjap per persoon toe aan de koekenpan en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dan 1 tl per persoon toe en bak mee met de sperziebonen.

Serveren
4

Vul de kruidige wraps met het gehakt-groentemengsel. Garneer met de zoetzure komkommer en rol de wraps op.