Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
110 gram
Gekruid lamsgehakt
200 gram
Italiaanse groentemix
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.24 tl
Gemalen kaneel
0.08 zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
2 stuk(s)
Volkoren Libanees platbrood
50 gram
Passata
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Sambal
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de mix van rode paprika, prei, gele peen & courgette toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de peen en courgette gaar zijn.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en currykruiden en leng aan met 1 el water per persoon (zie TIP). Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik (zie TIP).
Tip: Let op, kaneel kan overheersen. Als je er niet van houdt kun je het achterwege laten. Is de sambalolie toch nog wat te pittig? Voeg dan extra olijfolie toe, daar wordt het milder van.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat het platbrood in dit gerecht gemaakt is van volkoren tarwemeel? Volkoren tarwemeel bevat in vergelijking met bloem... zie funfacts voor het volledige weetje!
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.
Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.