Lahmacun met gekruid lamsgehakt
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel courgette en frisse yoghurtsaus

Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.

Tags:
Family
Eat Me First
Allergens:
Milk
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

110 g

Seasoned lamb mince

200 g

Italian vegetable mix

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

0.24 teaspoon

Ground cinnamon

0.08 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

2 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

50 g

Passata

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sambal

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories172 kcal
Energy (kJ)721 kJ
Fat16.2 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate4.6 g
Sugar3.4 g
Dietary Fiber0.9 g
Protein1.8 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de mix van rode paprika, prei, gele peen & courgette toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de peen en courgette gaar zijn.

2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en currykruiden en leng aan met 1 el water per persoon (zie TIP). Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik (zie TIP).

Tip: Let op, kaneel kan overheersen. Als je er niet van houdt kun je het achterwege laten. Is de sambalolie toch nog wat te pittig? Voeg dan extra olijfolie toe, daar wordt het milder van.

3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat het platbrood in dit gerecht gemaakt is van volkoren tarwemeel? Volkoren tarwemeel bevat in vergelijking met bloem... zie funfacts voor het volledige weetje!

4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

5

Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.

6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.