Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
110 gram
Gekruid lamsgehakt
200 gram
Italiaanse groentemix
25 gram
Biologische volle yoghurt
0.24 tl
Gemalen kaneel
0.08 zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
2 stuk(s)
Volkoren Libanees platbrood
50 gram
Passata
2.5 gram
Verse bladpeterselie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Sambal
¾ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.
Tip: De smaak van kaneel is vrij sterk en kan overheersend zijn. Voeg steeds een beetje toe en proef tussendoor of het yoghurtsausje op smaak is.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met de witte variant meer vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook is het rijker aan vitaminen en mineralen, zoals magnesium en ijzer.
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.