Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
110 g
Seasoned lamb mince
200 g
Italian vegetable mix
25 g
Organic full-fat yogurt
0.24 teaspoon
Ground cinnamon
0.08 sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
2 piece
Wholewheat Lebanese flatbread
50 g
Passata
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Sambal
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.
Tip: De smaak van kaneel is vrij sterk en kan overheersend zijn. Voeg steeds een beetje toe en proef tussendoor of het yoghurtsausje op smaak is.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met de witte variant meer vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook is het rijker aan vitaminen en mineralen, zoals magnesium en ijzer.
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.