Lahmacun met gekruid lamsgehakt
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel, courgette en frisse yoghurtsaus

Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.

Tags:
Family
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

110 g

Seasoned lamb mince

200 g

Italian vegetable mix

25 g

Organic full-fat yogurt

0.24 teaspoon

Ground cinnamon

0.08 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

2 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

50 g

Passata

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sambal

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories838 kcal
Energy (kJ)3503 kJ
Fat44 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate75 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5.9 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.

Sausjes maken
2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.

Tip: De smaak van kaneel is vrij sterk en kan overheersend zijn. Voeg steeds een beetje toe en proef tussendoor of het yoghurtsausje op smaak is.

Beleggen
3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met de witte variant meer vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook is het rijker aan vitaminen en mineralen, zoals magnesium en ijzer.

Platbrood bakken
4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Peterselie snijden
5

Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof.

Serveren
6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.