Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Turks broodje
(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)
45 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
100 gram
Gekruid lamsgehakt
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Komkommer
50 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Rode wijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turkse broodje 3 - 6 minuten. Breng 80 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de couscous. Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork en laat staan zonder deksel. De couscous mag afkoelen.
Kneed van het lamsgehakt 1 burger per persoon. Druk de burger goed plat, zodat hij mooi op het Turkse broodje past.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de lamsburgers 3 - 4 minuten per kant. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Snijd de muntblaadjes en bladpeterselie grof.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in blokjes en rasp de ander helft met een grove rasp. Meng de yoghurt, knoflook en de geraspte komkommer in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer de couscous, komkommer- en tomatenblokjes, ui en verse kruiden hierdoor.Snijd het Turkse broodje open en leg de lamsburger erin met een schep tzatziki. Serveer met de couscoussalade en de overige tzatziki.