Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Turks broodje
(Contains Gluten May be present Egg, Milk, Tree nuts, Soy, Sesame, Lupin)
45 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
100 g
Gekruid lamsgehakt
½ unit
Tomaat
½ unit
Rode ui
5 g
Verse bladpeterselie en munt
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Komkommer
50 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
80 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Rode wijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turkse broodje 3 - 6 minuten. Breng 80 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de couscous. Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork en laat staan zonder deksel. De couscous mag afkoelen.
Kneed van het lamsgehakt 1 burger per persoon. Druk de burger goed plat, zodat hij mooi op het Turkse broodje past.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de lamsburgers 3 - 4 minuten per kant. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Snijd de muntblaadjes en bladpeterselie grof.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in blokjes en rasp de ander helft met een grove rasp. Meng de yoghurt, knoflook en de geraspte komkommer in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer de couscous, komkommer- en tomatenblokjes, ui en verse kruiden hierdoor.Snijd het Turkse broodje open en leg de lamsburger erin met een schep tzatziki. Serveer met de couscoussalade en de overige tzatziki.