Lamsburger op een Turks broodje
Lamsburger op een Turks broodje

Lamsburger op een Turks broodje

met tzatziki en couscoussalade

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Turks broodje

(Contains Gluten May be present Egg, Milk, Tree nuts, Soy, Sesame, Lupin)

45 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

100 g

Gekruid lamsgehakt

½ unit

Tomaat

½ unit

Rode ui

5 g

Verse bladpeterselie en munt

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Komkommer

50 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

80 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Rode wijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3611 kJ
Calories863 kcal
Fat43 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate86 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Grater
Large Bowl

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turkse broodje 3 - 6 minuten. Breng 80 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de couscous. Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork en laat staan zonder deksel. De couscous mag afkoelen.

Lamsburger maken
2

Kneed van het lamsgehakt 1 burger per persoon. Druk de burger goed plat, zodat hij mooi op het Turkse broodje past.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de lamsburgers 3 - 4 minuten per kant. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Snijd de muntblaadjes en bladpeterselie grof.

Tzatziki maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in blokjes en rasp de ander helft met een grove rasp. Meng de yoghurt, knoflook en de geraspte komkommer in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer de couscous, komkommer- en tomatenblokjes, ui en verse kruiden hierdoor.Snijd het Turkse broodje open en leg de lamsburger erin met een schep tzatziki. Serveer met de couscoussalade en de overige tzatziki.