Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt
Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Deze extra grote paprika’s zijn gemakkelijk te vullen

De grote, rode paprika die je in de recept gebruikt is een lamuyo-paprika. Dit is de grote, langgerekte versie van zijn bekendere neefje en komt oorspronkelijk uit Spanje. Je vult ze met bulgur, rundergehakt, tomaat en bosuitjes. Houd je wat van de lamuyo-paprika over? De paprika is geroosterd op de grill ook heerlijk.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Paprika

85 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

2 unit

Bosui

100 g

Rundergehakt

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Paprikapoeder

25 g

Komijnenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories789 kcal
Energy (kJ)3301 kJ
Fat33 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate69 g
Sugar0 g
Dietary Fiber15 g
Protein50 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bulgur.

Leg de paprika's op een bakplaat.
2

Snijd de paprika in de lengte doormidden, leg met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 10 – 12 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de bulgur, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog.

4

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart.

Roerbak de tomaat, de bosui, komijnekaas en de bulgur.
5

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het rundergehakt, de tijm en paprikapoeder toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomaat, het witte gedeelte van de bosui, de bulgur en de helft van de komijnekaas toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de paprika uit de oven en vul deze met de bulgur.
6

Haal de paprika uit de oven, vul deze met de bulgur, bestrooi met de overige komijnekaas, het groen van de bosui en de overige olijfolie en bak de gevulde paprika nog 5 minuten in de oven.

Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de bosui.
7

Leg op elk bord een gevulde paprika (en verdeel eventueel de extra bulgur over de borden).