Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Kipfilet
2 stuk(s)
Okra
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
½ tl
Sambal
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de okra in stukjes van 1 - 2 cm. Meng de okra met 1/2 el olijfolie per persoon in een kom en breng op smaak met peper en zout. Leg vervolgens de okra op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor 15 - 17 minuten in de oven. Hou nog wat plaats op de ovenschotel voor de kipfilet in stap 3.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de de helft van de ui ringen en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe. Verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.
Meng in een kom de yoghurt met de overige knoflook en met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 tl sambal en 1 tl sojasaus. Wentel de kipfilet in de yoghurt-soja sausje. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel hierover de saus. Bak de kipfilet 10 - 12 minuten in de oven met de okra, of tot de kip gaar is.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel om middelmatig vuur. Verhit de overige ui ringen 2 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Voeg de tomaten toe en laat 3 minuten meekoken. Voeg vervolgens de okra toe en laat het geheel nog 8 - 10 minuten koken met deksel op de pan.
Snijd ondertussen de verse koriander fijn.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten erbij met een kipfilet per persoon. Druppel de overige jus uit de ovenschaal over de kip. Garneer met de fijn gesnipperde koriander.