Langzaam gegaarde kip met groentenstoof met okra

Langzaam gegaarde kip met groentenstoof met okra

met rijst

Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Chicken breast

2 piece

Okra

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sambal

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2309 kJ
Calories552 kcal
Fat15.5 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate69.6 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein33.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Oven Dish
Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de okra in stukjes van 1 - 2 cm. Meng de okra met 1/2 el olijfolie per persoon in een kom en breng op smaak met peper en zout. Leg vervolgens de okra op een bakplaat met bakpapier en bak ze voor 15 - 17 minuten in de oven. Hou nog wat plaats op de ovenschotel voor de kipfilet in stap 3.

2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de de helft van de ui ringen en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de rijst en 250 ml water per persoon toe. Verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

3

Meng in een kom de yoghurt met de overige knoflook en met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 tl sambal en 1 tl sojasaus. Wentel de kipfilet in de yoghurt-soja sausje. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel hierover de saus. Bak de kipfilet 10 - 12 minuten in de oven met de okra, of tot de kip gaar is.

4

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan met deksel om middelmatig vuur. Verhit de overige ui ringen 2 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Voeg de tomaten toe en laat 3 minuten meekoken. Voeg vervolgens de okra toe en laat het geheel nog 8 - 10 minuten koken met deksel op de pan.

5

Snijd ondertussen de verse koriander fijn.

6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten erbij met een kipfilet per persoon. Druppel de overige jus uit de ovenschaal over de kip. Garneer met de fijn gesnipperde koriander.