Deze lasagne bevat room, kastanjechampignons en oude kaas. Heel simpel te bereiden en is gemakkelijk van tevoren te maken. Normaal eet je het met rode saus, dit is de witte. De basis kan hetzelfde blijven. De kastanjechampignons van Hollandse bodem hebben een meer nootachtige smaak dan hun bekende witte broertjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Bloemkool
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Kastanjechampignons
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
¼ tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
2 unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
250 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
3 tablespoon
Bloem
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in kruimels en de steel in plakjes.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middellaag vuur. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg de bloemkool, kastanjechampignons en rozemarijn toe aan de saus. Voeg als laatste de kookroom, derde van de oude kaas en peper en zout naar smaak toe en kook de saus nog 5 minuten.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen en druk licht aan. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi deze met de overige oude kaas.
Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.