Lasagne met provolone en pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas

Provolone, afkomstig uit de Po-vlakte in Noord-Italië, is gemaakt van koemelk. Deze smaakvolle kaas heeft minimaal dertig dagen gerijpt en wordt traditiegetrouw aan koorden ‘uitgehangen’. De korst, gemaakt van wax, heeft onze kaasboer weggesneden,zodat je de kaas heel gemakkelijk kunt toevoegen aan de lasagne.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

7.5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Courgette

150 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

400 gram

Passata

1 tl

Gedroogde oregano

125 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

37.5 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3100 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Grote pan
Mes

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de champignons in plakken
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in dunne, halve plakken. Snijd ook de champignons in plakken.

4

Verhit de roomboter in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons en courgette toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de groenten in een wok of grote pan
5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Voeg de spinazie bij de groenten en laat deze slinken. Voeg de tomatenpassata en oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus net kookt.

Bedek een laagje saus met groenten steeds met een laag lasagnebladen
6

Vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

Eindig de lasagne met een laagje saus, provolone, pijnboompitten en versgemalen peper
7

Rasp de provolone. Eindig de lasagne met een laagje saus, provolone, pijnboompitten en versgemalen peper.

8

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden en garneer naar wens met een scheutje extra vierge olijfolie

Tip! Zorg dat de sauslagen tussen de bladen heel dun zijn. Zo wordt de lasagne het meest compact en smaakvol! De lasagnebladen mogen gerust een beetje over elkaar heen liggen.