De bechamelsaus voor dit gerecht ga je zelf maken. Dit is een saus die veel wordt gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken als basissaus. Wanneer je de boter langzaam verhit en een klein beetje bloem toegevoegd, ontstaat er een zogenaamde roux. Deze kun je verder op smaak brengen met kruiden en kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Rundergehakt
1 tl
Gedroogde tijm
¼ blik(ken)
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
150 ml
Groentebouillon
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd of scheur de spinazie klein.
Verhit een wok, hapjespan of grote pan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer glad. Breng de saus aan de kook, voeg de tomaat toe en laat 1 minuut doorkoken.
Voeg de tijm en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, het gehakt en 1/3 deel van de grana padano toe en breng op smaak met peper.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Dek de lasagne af met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de lasagne over de borden.