Romige lasagne met rundergehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige lasagne met rundergehakt en spinazie

Romige lasagne met rundergehakt en spinazie

De bechamelsaus voor dit gerecht ga je zelf maken. Dit is een saus die veel wordt gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken als basissaus. Wanneer je de boter langzaam verhit en een klein beetje bloem toegevoegd, ontstaat er een zogenaamde roux. Deze kun je verder op smaak brengen met kruiden en kaas.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rundergehakt

1 tl

Gedroogde tijm

¼ blik(ken)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd of scheur de spinazie klein.

2

Verhit een wok, hapjespan of grote pan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de roomboter in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer glad. Breng de saus aan de kook, voeg de tomaat toe en laat 1 minuut doorkoken.

4

Voeg de tijm en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, het gehakt en 1/3 deel van de grana padano toe en breng op smaak met peper.

5

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Dek de lasagne af met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Verdeel de lasagne over de borden.