Romige lasagne met rundergehakt en spinazie
Romige lasagne met rundergehakt en spinazie

Romige lasagne met rundergehakt en spinazie

De bechamelsaus voor dit gerecht ga je zelf maken. Dit is een saus die veel wordt gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken als basissaus. Wanneer je de boter langzaam verhit en een klein beetje bloem toegevoegd, ontstaat er een zogenaamde roux. Deze kun je verder op smaak brengen met kruiden en kaas.

Allergens:
Milk
Egg
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Tomaat

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

100 g

Rundergehakt

1 teaspoon

Gedroogde tijm

¼ can

Kookroom

(Contains Milk)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

2 unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Bloem

¼ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3732 kJ
Calories892 kcal
Fat48 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate57 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein50 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd of scheur de spinazie klein.

2

Verhit een wok, hapjespan of grote pan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de roomboter in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer glad. Breng de saus aan de kook, voeg de tomaat toe en laat 1 minuut doorkoken.

4

Voeg de tijm en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, het gehakt en 1/3 deel van de grana padano toe en breng op smaak met peper.

5

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Dek de lasagne af met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Verdeel de lasagne over de borden.