Dit gerecht heeft een heerlijke smaak van tomaat
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 stuk(s)
Passata
250 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
75 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 tl
Gedroogde oregano
2 el
Olijfolie
2 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de courgette en snijd in dunne plakken. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Spoel de basilicum af en scheur klein.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpassata, oregano en zwarte balsamicoazijn toe en laat 5 minuten, afgedekt, sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel ondertussen de courgetteplakken met de overige olijfolie. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakken 1 - 2 minuten aan beide kanten.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Voeg, om te beginnen, een klein laagje tomatenpassata toe aan de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen, vervolgens met een deel van de courgetteplakken en verdeel daarboven een deel van de geraspte geitenkaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat tomatenpassata en geitenkaas achter voor de bovenkant. Eindig met een laagje tomatenpassata en de overige geitenkaas.
Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel over de borden en garneer met de basilicum en een scheutje olijfolie.