Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette

Dit gerecht heeft een heerlijke smaak van tomaat

Allergens:
Celery
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Courgette

1 unit

Ui

2 unit

Knoflookteen

2 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 unit

Passata

250 g

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

75 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

2 teaspoon

Gedroogde oregano

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2920 kJ
Calories698 kcal
Fat28 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber4 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Grill Pan
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de courgette en snijd in dunne plakken. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Spoel de basilicum af en scheur klein.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpassata, oregano en zwarte balsamicoazijn toe en laat 5 minuten, afgedekt, sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

3

Besprenkel ondertussen de courgetteplakken met de overige olijfolie. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakken 1 - 2 minuten aan beide kanten.

4

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Voeg, om te beginnen, een klein laagje tomatenpassata toe aan de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen, vervolgens met een deel van de courgetteplakken en verdeel daarboven een deel van de geraspte geitenkaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat tomatenpassata en geitenkaas achter voor de bovenkant. Eindig met een laagje tomatenpassata en de overige geitenkaas.

5

Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel over de borden en garneer met de basilicum en een scheutje olijfolie.