In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Volkoren couscous
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
½ stuk(s)
Ui
70 gram
Mais in blik
1 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
15 ml
Basilicumcrème met citroen
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
naar smaak
Peper en zout
175 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
Bereid 175 ml bouillon per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid couscous af. Meng in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten grof door. Gooi de olie waarin de zongedroogde tomaten zitten niet weg! Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.
Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten in de koekenpan mee met de kipfilet. Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Meng de basilicumcrème met citroen en de olie van de zongedroogde tomaten goed door de couscous. Voeg vervolgens de rode ui, komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat en mais toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Indien er nog olie en kruiden in de koekenpan zitten kun je die ook toevoegen aan de couscoussalade. Verdeel de couscoussalade over borden en leg de kipfiletplakjes erop.
Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe. Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.