Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

met gedroogde tomaten en basilicumcrème

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Aanpasbaar

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

½ stuk(s)

Ui

70 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

15 ml

Basilicumcrème met citroen

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)656 kcal
Energie (kJ)2744 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.1 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid couscous af. Meng in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Kip bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Groenten snijden
3

Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten grof door. Gooi de olie waarin de zongedroogde tomaten zitten niet weg! Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.

Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten in de koekenpan mee met de kipfilet. Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4

Meng de basilicumcrème met citroen en de olie van de zongedroogde tomaten goed door de couscous. Voeg vervolgens de rode ui, komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat en mais toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Indien er nog olie en kruiden in de koekenpan zitten kun je die ook toevoegen aan de couscoussalade. Verdeel de couscoussalade over borden en leg de kipfiletplakjes erop.

Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe. Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.